Skip to main content

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням,

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням, встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я, відзначається 31 травня кожного року.
Причиною появи боротьби з тютюнопалінням є передчасна смертність та хвороби в усьому світі, яким людство здатне запобігти. Куріння у наш час перетворилося у масову "епідемію", яка завдає значної шкоди здоров'ю. Куріння називають чумою, а цигарку смертоносною зброєю, винайденою у мирних цілях.
Особливого розмаху набуло паління серед молоді.
В цей день учні групи 9-11класів під керівництвом вихователя Чайковської Н. Й. вирішили приєднатися до акції "Геть куріння, ми здорове покоління!" та провели цікаве заняття з елементами тренінгу, де учасники ознайомилися з історією виникнення тютюнопаління у різних країнах світу.
Діти підготували презентацію:
"Тютюнопаління або здоров'я — вибирай сам!", де розглянули різні аспекти впливу куріння на організм людини, ознайомилися, як у європейських країнах боряться з курінням та як цей процес проходить в Україні.
Чому варто відмовитися від паління? Поки ще є час, для молоді порада — відмовитись від цигарок, а краще — взагалі не починати палити, особливо в молодому віці, коли організм найбільш легко піддається впливу шкідливих речовин. Відмова від паління — одна з важливих умов здоров'я та довголіття.
Старшокласники зробили висновок: здоров'я — велике благо, вміння зберегти його в значній мірі залежить від нас самих!